De voordelen van regionaal werven

De voordelen van regionaal werven in Bernheze

Je bent op zoek naar personeel, maar hoe kom je in contact met werkzoekenden uit de omgeving van Bernheze? Waarom zou je regionaal werven? Hieronder lees je de voordelen van regionaal werven en tips hoe je regionaal kan werven.

Waarom personeel werven in gemeente Bernheze?

Deels in de meierij van ’s-Hertogenbosch en deels in de Peelrand gelegen is de gemeente Bernheze. Met meer dan 31.000 inwoners en circa 4.000 lokaal gevestigde bedrijven, kan deze regio gekenmerkt worden door het ondernemerschap. De bereikbaarheid van de gemeente voor omliggende grote gemeentes, zoals Meierijstad en Maashorst, maakt het een uitstekende keuze om regionaal te werven.

4 Voordelen van regionaal werven

WerkinBernheze is met een doel voor ogen opgezet: werkzoekenden en werkgevers uit de regio op een eenvoudige en efficiënte wijze met elkaar in contact brengen. Maar wat zijn de voordelen van regionaal werven? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Werknemers kennen de regio

De werknemers werken dan niet alleen in de regio, maar wonen vaak ook in de regio. Ze kennen de omgeving, wat alleen al handig is, maar ook de mensen. Hoe fijn is het dat de werknemers de doelgroep goed kent en wellicht al goede connecties heeft?

  • Vergroot jouw naamsbekendheid

De naamsbekendheid wordt vergroot. Bezoekers zien niet alleen jouw bedrijf op de website voorbij komen, maar er wordt ook over gesproken. Wanneer werknemers uit de omgeving bij het bedrijf komen werken, praten zij er met hun vrienden, familie en naasten (die waarschijnlijk ook uit de regio komen) over. Er wordt over het bedrijf, producten en diensten gesproken. Een betere mond-tot-mondreclame kan je niet hebben!

  • Het ‘via-via’ werven komt op gang

Je kunt nieuwe collega’s aannemen via eigen medewerkers, leveranciers en andere bekenden. Bij via-via werving kan elke werknemer een recruiter zijn en de perfecte kandidaat ‘binnenhalen’. De werknemer is trots op zijn werk, vertelt hierover en maakt misschien een ander enthousiast om bij hetzelfde bedrijf te komen werken. Wie denkt er niet na over een andere baan als een vriend of kennis hem op een vacature wijst? Door regionaal te werven komt dit proces goed op gang.

  • Werknemers op de fiets naar het werk

De werknemers komen uit de buurt, waarmee de reis naar het bedrijf kort is. De drempel om naar kantoor te komen, in plaats van thuis te werken, is hierdoor lager. Daarnaast kunnen ze de auto op de inrit laten staan en met de fiets naar het werk. Hiermee is de reiskostenvergoeding lager en maak je jouw organisatie in een klap een stuk duurzamer! Daarnaast staan de werknemers niet in de file. Ze komen door deze reden niet te laat én ook nog eens een stuk vrolijker binnen. Want eerlijk is eerlijk, wie wordt er nou wel blij van in de file staan?

 

6 handige tips bij het werven van personeel in Bernheze

  • Benoem de voordelen van werken in de regio
  • Zet je collega’s in als ambassadeurs voor je eigen bedrijf
  • Geef jouw collega’s de kans om mensen voor te dragen
  • Stimuleer jouw collega’s om op de fiets naar het werk te gaan
  • Leidt jouw mensen op tot specialisten in de regio
  • Zorg voor een goede werksfeer. Mensen in de regio zullen dit merken!

Wil jij starten met regionaal werven in Bernheze & omgeving? Schrijf een wervende vacaturetekst, plaats de vacature op ons platform en kom in contact met kandidaten uit de regio!

Vacature plaatsen

Gerelateerde blogs

Er zijn geen blogs aanwezig

Goud

20 vacatureplaatsingen

Bedrijfspagina in de bedrijvengids

5 keer vacature verlengen

Doorplaatsing Indeed

Doorplaatsing Facebook & Instagram

10% korting op een extra vacatureplaatsing

Tot 75% voordeliger dan losse vacatureplaatsingen

Zilver

10 vacatureplaatsingen

Bedrijfspagina in de bedrijvengids

2 keer vacature verlengen

Doorplaatsing Indeed

Doorplaatsing Facebook & Instagram

10% korting op een extra vacatureplaatsing

Tot 65% voordeliger dan losse vacatureplaatsingen

Brons

5 vacatureplaatsingen

Bedrijfspagina in de bedrijvengids

1 keer vacature verlengen

Doorplaatsing Indeed

Doorplaatsing Facebook & Instagram

10% korting op een extra vacatureplaatsing

Tot 60% voordeliger dan losse vacatureplaatsingen

Basis

3 vacatureplaatsingen

Bedrijfspagina in de bedrijvengids

Doorplaatsing Indeed

Doorplaatsing Facebook & Instagram

Tot 50% voordeliger dan losse vacatureplaatsingen